Klub čitatelja djeluje već pola godine!

Klub čitatelja Ogranka Matice hrvatske u Beliom Manastiru djeluje već pola godine!  Desetak zaljubljenica u pisanu riječ okuplja se jednom mjesečno na druženje na kojem  pričamo o pročitanoj knjizi. Okupljanja smo u početku imali u prostorijama Gradske knjižnice da bi ih sada nastavili u prostoru Hotela Patria.

Kroz rasprave o knjigama, raspravljamo o vlastitim životima, društvu koje nas okružuje, problemima s kojima se suočavamo. Želja nam je, kroz naš klub, afirmirati knjigu osobito među mlađim generacijama. Radujemo se druženju s ljudima koji znaju koliko pisana riječ vrijedi, koji cijene knjige koje nas uče i zabavljaju,i najvažnije hrane naš duh i tijelo znanjem.

Svaki mjesec na repertoaru je druga knjiga, koju predlažu same članice rukovodeći se različitim kriterijima: hit knjiga, klasici, obilježavanje godišnjica…Planiramo i gostovanja pisaca, zanimljive književne tribine i kvizove. Stoga pozivamo, još jednom, sve ljubitelje knjiga u našem gradu da nam se pridruže kontaktom na e-mail adresu ili facebook profil Ogranka.